Sponsorfietstocht Georgië

Leuke verhaaltjes, zomaar tussendoor....

Onderweg naar de Kaukasus stopte een grote bestelauto met sprankelend bronwater op zijn zijkant geschilderd vlak voor onze neus. Pijlsnel stapte de chauffeur uit en stond als volleerde revitailleur te zwaaien met 3 flesjes Borjomi-water. We konden het net uit zijn handen gritsen en stopten onmiddellijk. 'Greg Lemond! Greg Lemond!' riep hij enthousiast en wees naar zijn bestelauto. We waren hem heel dankbaar voor de verfrissing maar snapten er geen sikkepit van. Hij gebaarde met hem mee te komen, Hij opende de achterdeur van de vrachruimte. We verwachten een hele lading Borjomi-flesjes. Maar de ruimte was helemaal leeg, op 'e'en ding na. Een wielrenfiets! En wat was het merk? Daar stond een echte Greg Lemond..... Van verbazing vielen onze monden open en feliciteerden we hem met zo'n kostbaar bezit. Een brede glimlach verscheen om zijn lippen. Tuurlijk wilden wij alles weten van zijn fietshistorie en -plannen. Graag had hij zijn Greg Lemond uitgeladen en was met ons meegefietst, de bergen in. Maar helaas, zaken gaan voor. Pas een kwartier later konden we ons losrukken van deze sympathieke sportvriend.

Schapen, schapen, schapen! Die hebben zelfs op de grote weg voorrang op al het andere verkeer. Over de volle breedte van de weg lopen ze gedwee achter hun voorgangers en de volbepakte ezels aan. We zijn vandaag wel vijf van dergelijke kuddes tegengekomen. Zo'n kudde telt makkelijk duizend schapen of meer. Soms lopen er ook bokken, geiten en ongezadelde paarden tussen. Automobilisten voelen er zich wat ongemakkelijk bij en wachten rustig tot de herders doorgang hebben verschaft. Maar als fietser vind je meestal wel een smal gangetje langs de rand van de weg. Handig balanceren moet je wel kunnen. Als je voorbij wilt, springen ze gewoon opzij. Kostelijk zijn de kleine, trippelende lammetjes van een of enkele weken oud, die het voor hen forse tempo op hun korte smalle pootjes amper kunnen bijhouden. De herders hebben op moeder's rug een opvallende, kleurige strik gebonden. Er mocht eens een lammetje zijn moeder kwijtraken....

Bas is dol op kinky. Poseren voor foto's vindt hij maar niks. Maar als we een huis passeren dat van boven tot onder knalrose geschilderd is, moet er een foto genomen worden met hemzelf er lachend voor. Ook zagen we op een parkeerplaats een 10-meter lange limousine met wel 10 zijdeuren, geheel uitgevoerd in rose. Bas ging er voor door de knieen en nam er een zo bevallig mogelijk houding aan. Klik zei de fotograaf. Zelfs de rose biggen die we zo nu en dan langs de weg tegenkomen vangen zijn aandacht. Niet rose, maar wel opvallend kinky waren de mannen die we op een pauzeplaats zagen achter een restaurantje. Daarbuiten in de stralende zon stonden in een ronde arena met houtsnippers een tiental mannen in blote, gespierde borstkassen te wachten op hun partij. Dan kregen er twee een zwartje hesje aan, zodat ze grip hadden aan mekaar. Ze rukten en rukten, tot er een zijn evenwicht verloor en vakkundig met de rug op de grond werd gewerkt. Wel zeker honderd toeschouwers sloegen het gade. Ze klapten en juichten als een een goede actie zagen. Hier kon Bas echt van genieten! Mooie vrouwen en mannen die fysiek laten zien wie de boventoon voert. Bas is leraar op een VMBO-school. Vandaar!

Weet je waarom in de Kaukasus er zoveel over-de-100-jarige vrouwen zijn? De meeste zelfs ter wereld? Let op, wij hebben het geheim ontrafelt! Het is..... breien! Als je de hooggelegen bergdorpjes nadert zie je langs de weg overal rekken hangen met tientallen, honderden lange gebreide sokken. Elke sok bestaat wel uit tien verschillende kleuren! Ons is verteld dat deze krasse dames de hele dag bezig zijn met het breien van sokken. Het lijkt wel een verslaving. Ze staan ermee op en gaan ermee naar bed. Ze kunnen er niet mee ophouden. Wij zagen ze breien op een bankje, staand voor een toeristenkraampje (jazeker, toeristen zijn dol op deze fleurige warme sokken, vooral in de wintermaanden), en zelfs als ze de weg overstaken tikken de naalden driftig door. Zo blijven deze bejaarde dames nog jaren lang actief en fit. En zullen ze een hoge leeftijd bereiken. Ideetje voor Avondje-Uit?

Reacties

Reacties

camilia

hallo
leuke vakantie gehad
lekker fietsen door landen he
ik vond het een leuk verhaal en ook leuke foto s

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!